15/12/12

Πως να βάλετε τα έπιπλα σας για να δείχνει όμορφο το σπίτι σας


Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό άνετο και πολύ ζεστό σαλόνι χρειάζεται να ακολουθήσουμε κάποια απλά και εύκολα βήματα να τοποθετήσουμε τα έπιπλα μας στα κατάλληλα σημεία και να εκμεταλλευτούμε όλα τα θετικά που μας προσφέρει ο χώρος μας .Φυσικά όλα τα παρακάτω μπορούμε να τα εφαρμόσουμε και στη τραπεζαρία αλλά και στη κρεβατοκάμαρα μας και γενικά σε όποιο μέρος του σπιτιού η του επαγγελματικού μας χώρου θέλουμε

1) Πάντα τοποθετούμε πρώτα τα μεγάλα έπιπλα



Πρώτα τοποθετούμε στη θέση που θέλουμε τα μεγάλα έπιπλα. Για παράδειγμα, για το σαλόνι μεγάλο έπιπλο είναι ο καναπές, για το υπνοδωμάτιο το κρεβάτι, για τον χώρο εργασίας το γραφείο κ.ο.κ. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μεγάλο κομμάτι του χώρου θα πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να "κοιτάζει" στο κυρίαρχο σημείο του δωματίου, το οποίο μπορεί να είναι ένα παράθυρο, το τζάκι ή η τηλεόραση. Τα μεγάλα κομμάτια πρέπει να είναι τοποθετημένα ομοιόμορφα, και να κρατάνε την ισορροπία του δωματίου να υπάρχει χώρος γύρω τους για να τονίζονται και να αναδεικνύονται καλύτερα. Βασική προηπόθεση για να επιλέξουμε ένα μεγάλο έπιπλο είναι να σκεφτούμε καλά το σχήμα και το μέγεθος του δωματίου για το οποίο προορίζεται να μπει.

2) Μετά τοποθετούμε όλα τα μικροέπιπλα

Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη διαρρύθμιση του χώρου και να διευκολύνει την κίνηση και τη χρήση του -και φυσικά να αναδεικνύει τα έπιπλα. Σκεφτόμαστε πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο πριν βάλουμε όλα τα έπιπλα στη θέση τους. Για παράδειγμα, αν έχεις πολλά διακοσμητικά και βιβλία, πρόβλεψε να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να τα φυλάξεις. Αν συνηθίζεις να τρώς στο καθιστικό βλέποντας τηλεόραση, φρόντισε να υπάρχει ένα τραπεζάκι εκεί όπου θα ακουμπάς το πιάτο σου. Αν καλείς συχνά φίλους πρέπει να υπάρχει άνεση χώρου και αρκετά καθίσματα. Όσο μπορείς, φρόντισε να βάλεις κοντά τα έπιπλα που έχουν ίδιο μέγεθος. Για παράδειγμα, μια βοηθητική καρέκλα ταιριάζει καλύτερα δίπλα σε ένα τραπεζάκι ή ένα φωτιστικό δαπέδου, παρά κοντά στον τριθέσιο καναπέ.

3)Αλλάζουμε το χρώμα

Προσέχουμε με τι χρώματα θα βάψουμε το χώρο μας γιατί τα σκούρα χρώματα μικραίνουν πάντα το δωμάτιο οπότε κοιτάμε να επιλέξουμε ανοιχτές αποχρώσεις για να μεγαλώσουμε το χώρο αν φυσικά έχουμε μεγάλα δωμάτια και μεγάλους χώρους τότε δεν θα ήταν ασχημα να επιλέξουμε και τα σκούρα χρώματα.

4)Πρέπει να κρατάμε τις ισορροπίες

Προσπάθησε να κρατάς ισορροπίες με τους όγκους των επίπλων.Δύο μεγάλες πολυθρόνες ταιριάζουν περισσότερο απέναντι από τον καναπέ από ό,τι δύο βοηθητικές καρέκλες. Ανάμειξε ευθείες με καμπύλες γραμμές μέσα στον χώρο για ποικιλία. Ένα στρογγυλό τραπέζι ή μια καρέκλα με καμπύλη θα σπάσει τη μονοτονία των ευθύγραμμων επίπλων. Συνδύασε ομοιόμορφα ξύλο και ταπετσαρία. Πρόσθεσε ένα μαλακό χαλί ή ένα βελούδινο τραπεζομάντιλο σε ένα δωμάτιο όπου επικρατούν το ξύλο, το μέταλλο και η πέτρα. Βασική λεπτομέρεια σε αυτό το κομμάτι παίζει ένας καθρέφτης, ο οποίος όπου και να μπει, μεγαλώνει τον χώρο με τον καλύτερο τρόπο

5) Προσθέτουμε τα διακοσμητικά

Φτιάξε μια γωνιά για το διάβασμα μέσα στο καθιστικό ή μια γωνιά για τα παιδιά. Δώσε χρώμα σε ένα μακρόστενο διάδρομο με πίνακες και οικογενειακές φωτογραφίες. Βάλε ένα σεκρετέρ κάτω από ένα παράθυρο με θέα, για να αναδείξεις το έπιπλο στο φυσικό φως. Ένα αντικείμενο με καμπύλες γραμμές θα... μαλακώσει μια γωνία του δωματίου που δεν χρησιμεύει σε κάτι άλλο. Μια γωνιακή ντουλάπα ή μια βιτρίνα είναι λειτουργικά κομμάτια που προσθέτουν προσωπικότητα στο χώρο και στα οποία μπορείς να φυλάξεις την πολύτιμη συλλογή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: