20/12/12

Πως να κάνετε το σαλόνι σας άνετο και λειτουργικό

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα!
Πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του σαλονιού παίζουν τα χρώματα που θα επιλέξουμε. Αν τοσαλόνι μας θέλουμε να εκπέμπει ενέργεια και δύναμη τότε τα θερμά χρώματα είναι η σωστή επιλογή φυσικά τα θερμά χρώματα λόγω του ότι οπτικά μικραίνουν το χώρο είναι ποιο καλό να τα επιλέγουμε όταν έχουμε μεγάλο σαλόνι. Αν πάλι θέλουμε ο χώρος του σαλονιού μας να εκπέμπει μία ηρεμία και να νιώθουμε ότι ξεκουραζόμαστε τότε η σωστή επιλογή είναι τα ψυχρά χρώματα με τα ψυχρά χρώματα δίνουμε και μία αίσθηση μεγαλύτερου χώρου και περισσότερης άνεσης. Φυσικά η επιλογή των αποχρώσεων που θα βάλουμε στο σαλόνι μας πρέπει να αντιπροσωπεύουν τη διάθεση και τα συναισθήματα της οικογένειας μας . Εξ άλλου πρώτοι εμείς θα καθόμαστε στο υπέροχο και άνετο σαλόνι μας.
Το σημείο που θα τραβάει τα βλέμματα! 
Δημιουργώντας ένα σημείο εστίασης μέσα στο σαλόνι μας θα κερδίσουμε τις εντυπώσεις και θα τραβήξουμε την προσοχή των επισκεπτών μας, ένα σημείο αναφοράς είναι απαραίτητο για κάθε σαλόνι είναι αυτό που δίνει την αρμονία, γεμίζει τον χώρο και δίνει νόημα σε όλα τα έπιπλα η διακοσμητικάπου υπάρχουν μέσα στο σαλόνι μας. Αυτό το σημείο αναφοράς μπορεί να είναι το τζάκι του σπιτιού η ένα ιδιαίτερο έπιπλο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον επίσης θα μπορούσε να είναι ένας όμορφος πίνακας η ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου ακόμα και ένας τοίχος βαμμένος σε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο σαλόνι μας.

Οι καναπέδες πρέπει να τοποθετηθούν φιλικά!
Οι καναπέδες και τα έπιπλα του σαλονιού πρέπει να τα τοποθετήσουμε με τέτοιο τρόπο που να είναι φιλικά προς τους επισκέπτες και να εξυπηρετούν την συζήτηση.Το σαλόνι είναι εξ’ ορισμού ένας χώρος κοινωνικής συγκέντρωσης. Ωραίο θα ήταν να τοποθετήσουμε τους καναπέδες μας απέναντι και στη μέση να βάζαμε ένα ιδιαίτερο και μοντέρνο τραπεζάκι, αν πάλι μας περιορίζει χώρος ή θέλουμε να κρατήσουμε έναν ποιο κλασικό ύφος στη διακόσμηση μας μπορούμε να βάλουμε τους καναπέδες μας σε σχήμα Γ , αν πάλι ο χώρος του σαλονιού μας είναι μεγάλος και δεν ξέρουμε πώς να το γεμίσουμε τότε μπορούμε να βάλουμε μία βιβλιοθήκη σε ένα σημείο του σαλονιού και να δημιουργήσουμε μια γωνία που θα περνάμε ευχάριστα την ώρα μας μόνη μας ή με παρέα διαβάζοντας λογοτεχνία.
  
Δημιουργήστε τον τέλειο φωτισμό!
Ο φωτισμός μπορεί να κάνει θαύματα ,φυσικά όλοι ξέρουμε ότι τα έπιπλα και η διακόσμηση μπορούν να φαίνονται πολύ ποιο όμορφα και ρομαντικά αν επιλέξουμε το κατάλληλο φωτισμό. Για να το επιτύχουμε όμως αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες από δύο πηγές και τα χρώματα του φωτός να ποικίλουν ώστε να δημιουργήσουν αρμονία και να μην είναι κουραστικό στο μάτι. Μπορούμε να βάλουμε κρυφό φωτισμό και να δώσουμε μία ωραία απόχρωση στο ταβάνι του σαλονιού μας ή να χρησιμοποιήσουμε επιτραπέζια φωτιστικά η φωτιστικά δαπέδου η ακόμα και εντυπωσιακούς πολυελέους για τον κύριο φωτισμό του σαλονιού μας

Που να βάλετε την τηλεόραση!
Συνήθως βάζουμε την τηλεόραση μας σε κύρια σημεία μέσα στο σαλόνι μας και καλά κάνουμε εφόσον βλέπουμε πολλές ώρες τηλεόραση και η χρήση της είναι κύρια, τέτοια σημεία μπορεί να είναι ο χώρος πάνω από το τζάκι η ένας τοίχος αντικριστά από τον τρίκλινο καναπέ μας. Αν πάλι θέλουμε να εντάξουμε τη τηλεόραση στο συνολικό design του σαλονιού μας χωρίς να γίνει το κεντρικό σημείο τότε μία πολύ καλή λύση είναι να την τοποθετήσουμε σε ένα σύνθετο που θα έχει ένα παράθυρο με συρόμενες πόρτες ώστε όταν θα έχετε επισκέπτες να κλείνει και να τονίζετε το υπόλοιπο σαλόνι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: